Jeugd

Bij DTTV Wijhe kun je zowel recreatief als in competitieverband spelen. Dankzij het eigen clubgebouw zijn er diverse trainingsmogelijkheden.

Training
maandag van 18.30 tot 19.30 uur (trainer Guus Bergevoet)
donderdag van 18.30 tot 20.00 uur (trainer Guus Bergevoet).
Het laatste half uur op donderdag stromen senioren in om te sparren met de jeugd.

Competitie

In de najaarscompetitie 2021 komen drie jeugdteams namens DTTV Wijhe uit.  Competitiewedstrijden van de NNTB worden gespeeld door teams van 3 spelers. Een competitiewedstrijd bevat 9 enkelspelen en 1 dubbelspel en duurt gemiddeld ongeveer 3 uur. Alle teams spelen hun thuiswedstrijden op zaterdagmorgen om 11.00 uur.
Het 1e team speelt landelijk A.
In de agenda vind je het actuele programma.
Klik hier voor de uitslagen en standen.

Teams

Team 1(landelijk)    v.l.n.r. Tom en Niek Esselink, Tom Woesthoff(Coen Doornekamp ontbreekt)

Team 2(3e klasse)
v.l.n.r. Koen Geurts, Bryan Klomp en Justin Pol

Team 3(4e klasse)
v.l.n.r. Lotte Winkelhorst, Lars Dekker, en Wytse Groten

Activiteiten
Tijdens het seizoen organiseert de jeugdcommissie verschillende activiteiten voor de jeugdleden. Op het programma staan in ieder geval een speciale Sinterklaastraining, ouder-kindtoernooi en clubkampioenschappen.

Schuiftafeltennis
Voor iedereen waarvoor het reguliere tafeltennis net iets te moeilijk is biedt schuiftafeltennis het perfecte alternatief. Voor jong en oud, voor valide en minder-valide sporters.
Schuiftafeltennis is een beweegvorm gebaseerd op het reguliere tafeltennis.
De Tafeltennisbond heeft dit omarmd en doorontwikkeld tot een volwaardig tak van sport met uniforme regels, materialen en lesvormen.

Jeugd/Kinderen
De motorische vaardigheden om de bal in de lucht te raken zijn op jonge leeftijd vaak nog niet voldoende ontwikkeld. Schuiftafeltennis is eenvoudiger en geeft ze op een leuke manier een kennismaking met tafeltennis. Een opstap naar echt tafeltennissen!

Spelers met een beperking
De tafeltennissport is erg toegankelijk. Spelers met een (lichte) beperking kunnen deelnemen in het reguliere tafeltennis, soms zelfs tot op hoog niveau.

Ouderen
Tafeltennis kan tot op late leeftijd worden gespeeld. Maar als de mobiliteit echt afneemt of langdurig staan niet meer mogelijk is, biedt schuiftafeltennis uitkomst. Dankzij deze spelvorm blijft bewegen in een uitdagende context mogelijk!