Jeugdteam DTTV Wijhe strijdt om Nederlands kampioenschap

Het eerste jongensteam van Dynamic Tennis en Tafeltennisvereniging Wijhe speelt dit jaar Landelijk A, de hoogste competitieklasse van Nederland. Afgelopen zaterdag startten ze met een 5-5 gelijkspel uit in Assen. Komende zaterdag – 24 september – spelen ze vanaf 11 uur hun eerste thuiswedstrijd tegen ONI uit Zoetermeer.

Het team bestaat uit Niek en Tom Esselink, Tom Woesthoff en debutant Coen Doornekamp uit Apeldoorn. Vooral voor de talentvolle broers Esselink staat hun leven momenteel volledig in het teken van hun favoriete sport. Tom en Niek studeren aan het Centrum voor Sport en Educatie (CSE) in Zwolle; deze opleiding begeleidt talentvolle sporters in combinatie met hun studie. Naast vier ochtendtrainingen door bondstrainers, hebben ze ook doordeweeks ’s avonds nog twee trainingen, een weekendtraining op zondag en de wedstrijden op zaterdag.

Hun noeste trainingsarbeid bij DTTV Wijhe, thuis en de bondstrainingen hebben de broers afgelopen jaren geen windeieren gelegd. Individueel behoren ze nu tot de top van Nederland in hun leeftijdscategorie. Na vele kampioenschappen spelen ze nu ook in competitieverband op het hoogste niveau.

De competitie in Landelijk A bestaat uit twaalf teams, verdeeld over 2 poules van 6, die strijden om de Nederlandse titel. De beste teams uit beide poules gaan eind dit jaar door naar de kampioensgroep. DTTV Wijhe is ingedeeld met tegenstanders uit Assen, Amsterdam, Deventer, Wychen en Zoetermeer.

Programma thuiswedstrijden
De thuiswedstrijden worden gespeeld in het clubgebouw van DTTV Wijhe aan De Lange Slagen 41. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk en beginnen om 11 uur:
24/09    ONI (Wychen)
15/10    Tempo Team (Amsterdam)
29/10    Assen
19/11    Swift Deventer
26/11    De Boer Taverzo (Zoetermeer)