Tafeltennistalent Niek uit Wijhe bestormt Nederlandse top

Wijhenaar Niek Esselink (16) breekt dit jaar door in tafeltennisland. Zowel in de teamcompetitie als individueel behoort hij nu tot de nationale top in de leeftijdscategorie tot 17 jaar. Vorige week wist hij een ranglijsttoernooi in Den Haag zelfs overtuigend te winnen.

Samen met broer Tom, Coen Doornekamp en recente versterking Jasper van Doorn speelt Niek competitie in de landelijk A -klasse. Het hoogste niveau voor junioren in Nederland. Afgelopen najaar eindigde het team als vijfde, waardoor ze net de kampioenspoule misliepen. Inmiddels strijdt het team samen met Hilversum in de afvallerspoule opnieuw voor het kampioenschap. Niek won tot nu toe 13 van zijn 14 wedstrijden.

Eerste in ranglijsttoernooi
Vorig weekend speelde Niek een A-ranglijsttoernooi in Den Haag voor jongens tot 17 jaar. Dit toernooi is vergelijkbaar met het Nederlands Kampioenschap. ‘Den Haag’ was het vierde toptoernooi voor Niek. Ondanks spannende wedstrijden wist niet eerder een halve finale te halen. Ook nu behoorde hij daarom niet tot de top-5 geplaatsten. Niek presteerde echter boven verwachting, met slechts één nederlaag in de poulefase.  Na een spannende nipte overwinning in de kwartfinale (3-2) won Niek de halve finale en finale met 3-0.

Buitenlands avontuur
De goede prestaties van Niek zijn ook de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) niet ontgaan. Na zijn debuut in Luxemburg vorig jaar mocht Niek begin dit jaar namens Nederland meedoen aan een toernooi in Metz, Frankrijk. In een internationaal topveld wist Niek 4 van de 11 wedstrijden te winnen. Opnieuw boven verwachting.

Volgende krachtmetingen
Niek leeft voor tafeltennis en kan dit prima combineren met zijn school. De topsportacademie CSE in Zwolle stemt het lesprogramma af op de trainingen en wedstrijden van Niek. Komende maanden staat Niek voor enkele grote uitdagingen. Naast de strijd om het kampioenschap met zijn team kijkt hij ook uit naar het Nederlands Kampioenschap in mei, waar hij gaat voor een podiumplaats. In juni wacht alweer zijn volgende buitenlandse avontuur met een toernooi in Luxemburg.

Volgende thuiswedstrijd op 1 april
Komende zaterdag – 1 april – speelt Niek zijn volgende competitiewedstrijd ‘thuis’ in het clubgebouw van DTTV Wijhe aan De Lange Slagen 29. De wedstrijd begint om 11 uur en de toegang is gratis.st toe te voegen